Masterclass Lunéville-broderi

berthe bramsen haute couture perler pailletter fashion fried freres broderi

Kursusbeskrivelse

Kurset afholdes over 2 weekender d. 5-6. & 26-27. februar 2022. Mødetiden er 09.00-17.00 med en frokostpause på 30 minutter. (Maksimalt 10 deltagere)

Kursusleder er Brodeuse Berthe Bramsen som du kan læse mere om her.

Kurset er en blanding af teori og praksis, hvor du introduceres til tamburerings-teknikken og som på fransk går under betegnelsen "Technique du Lunéville"

Kursets formål er, at give en basis-introduktion til det håndværk hvor der arbejdes med en "crochet" (fin hæklekrog) der effektivt og smukt broderer (hægter) bla. perler og pailletter til stoffet.

Teknikken er kendt for rigt, at udsmykke Couture-kjoler og har været en betydelig anvendt teknik i den eksperimentrende parisiske Haute Couture igennem det 20. århundrede til idag.

Kurset vil samtidig indføre dig i grundlæggende håndværksmæssige discipliner, såsom kropslig bevidsthed under arbejdet, opspænding af stof og overføring af motiver, samt efterbehandling af broderier.

Dag 1 & 2

Historien bag håndværket. Introduktion til materialer og redskaber. Opspænding af stof på ramme. Trinvis opøvning af teknikken med forskellige typer tråde.

Dag 3 & 4

Gennemgang af teknikkens mange muligheder. Valg af motiv + tegning. Overføring af motiv på mønsterstykke. Trinvis opøvning af teknikken med perler og pailletter. Efterbehandling af broderier.

Crochet-skaftet, 2 kroge, perler og pailletter samt prøvestof er inkluderet i prisen og dem får du med hjem bagefter.

Der er mulighed for at låne broderi-rammen med hjem mellem de 2 undervisningsweekender.

Pris og tilmelding

Kurset koster 3950,- pr. deltager. Prisen dækker materiale-omkostninger til crochet-skaft og 2 kroge samt prøvestof, som du tager med hjem efter kurset er slut. 

Så snart vi har modtaget din tilmelding modtager du bekræftelse på dit kursus samt vore betalings-oplysninger.

Ved tilmelding beder vi om et depositum på 2500,- Resten af kursushonoraret forfalder 14 dage før start. Ved tilmelding senere end 14 dage før start forfalder hele beløbet ved tilmelding, hvoraf 2500,- er depositum.

Deltagelse kan aflyses af kursisten indtil start hvorefter beløbet refunderes, fratrukket depositum.

Aflyses kurset fra skolens side refunderes det fulde indbetalte beløb. Alternativt forbeholder vi os os retten til, at skubbe kursusdatoen til et senere tidspunkt.