Uddannelsens formål

Uddannelsens formål er, at give de studerende kvalifikationer inden for designområdet beklædning med henblik på professionel beskæftigelse inden for dette område.

Gennem uddannelsen giver skolen de studerende de nødvendige æstetiske, etiske, tekniske og analytiske forudsætninger for at kunne løse de stillede opgaver.

Desuden har Københavns Mode- og Designskole som videregående uddannelse til opgave, at fremme udviklingen indenfor tøjdesign.

Curriculum

Vi underviser i følgende kunstneriske fag;

 • Designproces
 • Moodboards
 • Æstetik
 • Illustrations-teknik
 • Mode-historie
 • Silhouette-research
 • Print-design
 • Præsentation
 • Portfolio
 • Styling
 • Adobe Illustrator/Photoshop/Indesign

Projektforløbene er bygget op om en specifik teknik. For eksempel under print-projektet, udvikler du dine egne prints, udvælger produktionsmetode og arbejder printet ind i dine designs i samarbejde med designlæreren.

Du får undervisning i følgende tekniske fag;

 • Tilskæring
 • Mønsterkonstruktion
 • Arbejdstegning
 • Line-sheet
 • Graduering
 • Drapering
 • Syning
 • Tekstiler

Du laver mønstre i standardstørrelse og efter egne mål. Mønstrene i egne mål syes op og rettes til så de passer til dig. Dette giver en vigtig indsigt i at drapere og tilpasse direkte på kroppen. Vi arbejder med dine sy-kundskaber under opsyning af prøvemodeller og de finere teknikker der bruges i de rigtige materialer under projekt-forløbene.

Modeillustrationer. Mode- og Designskolen. Copenhagen Academy of Fashion Design
Kreativ research. Københavns mode- og designskole.

1. år/basisår

Her lærer du de grundlæggende principper indenfor: tegning, illustration og arbejdstegning, idéudvikling og opbygning af moodboards, mønsterkonstruktion, syning, snit-udvikling og drapering. Desuden ligger modulet med materialer og fibre, hvor du væver prøver, på 1. år. Du udfører selvstændige designprojekter og for din layout- og præsentationsteknik helt på plads.

Vore nuværende studerende siger: "Det er lidt af en omvæltning at arbejde så intenst med noget. Vore undervisere giver dig hele tiden nye teknikker, så du skal ville lære, at sy og have fokus på håndværket."

Farveskala research. Copenhagen Academy of Fashion Design. Mode og Designskolen
Kollektions-opbygning på Københavns Mode- og Designskole. Copenhagen Academy of Fashion Design

2. år/Speciale-år

Du er nu erfaren udi grundteknikkerne og er klar til at arbejde med de mere avancerede metoder i de forskellige discipliner. Du får stillet opgaver som giver dig kendskab med bla. herrebeklædning. Du har altid mulighed for at arbejde med din originalitet, talent og stil igennem projektforløbene og får udarbejdet din personlige portfolio, som du skal bruge efter skolen. Vi forbereder dig til erhvervslivet med team-projekter og frihed til målrettet jobsøgning. Igen afleverer du 2 komplette kollektioner, inden du påbegynder din eksamen, der afsluttet med eksamination foran to eksterne censorer fra branchen.

En afgangstuderende skriver på Instagram: "Jeg kunne aldrig være nået til det punkt, hvor jeg er i dag, hvis Henrik ikke pressede mig til altid at yde mit bedste. Han spillede Raffaella Carrà hver dag bare for, at drille mig! Men han fik mig også til at grine hver dag - og fik mig til at føle mig hjemme, selvom hjem er flere tusinde kilomenter væk."

Mode-illustration. Academy of Fashion Design. Mode- og designskole i København

Alt hvad du skal vide om uddannelsen

Designstudiet er normeret til 2 år. Det svarer til 120 ECTS-point. Du lærer principperne for, at arbejde fokuseret med beklædningsdesign både på det tekniske og formmæssige plan. Du udvikler dine kreative evner, så du blvier fortrolig med den hollistiske designproces og kollektionsopbygning i løbet af studiet. Som noget unikt arbejder vi med hele kollektioner og du opnår rutine i, at skabe en kollektion fra start til slut med præsentationsportfolioer. Samtidigt arbejder du med teknikkerne igennem længere forløb så du bliver fortrolige med dem.

Der er virksomhedsbesøg og gæsteundervisere fra faglige samarbejdspartnere for, at sikre at du er forberedt på, at komme ud i branchen og arbejde under de krav der stilles.

Undervisningen foregår på dansk og engelsk og du har selv stor indflydelse på dit studie og hvad du ønsker at specialisere dig i. Det er vigtigt for os, at du opnår en stor personlig udvikling. Vi arbejder derfor både i grupper og med differentieret undervisning som tager udgangspunkt i dine lyster og behov.

Der er studiestart 2 gange om året i februar og august. Se her hvordan du ansøger om optagelse.

Skoleåret løber derfor fra august til juni eller februar til januar. Derudover afholdes der løbende kurser og Master Classes.

Du får karakterer efter den danske 7-trins skala. Dit diplom er på engelsk og dine karakterer er derfor både efter den danske og den europæiske ECST-skala. Det gør dine eksamenspapirer transparente og brugbare i hele verden.

Praktisk

Du skal selv sørge for redskaber og materialer til de enkelte kollektioner. Du skal derfor have en bærbar computer, sakse, nåle og lign. med. Vi arbejder med Adobe-software. Med dit studiekort er det muligt, at få rabat til hele Adobe Cloud. Der er naturligvis WI-FI på skolen. 

Undervisning er mandag til fredag 9.00 til 14.30 og skolen er åben fra 8.30 til 15.00.