Ung Akademi 2022-23

Ung Akademi og unge talenter! Københavns Mode- og Designskole. Copenhagen Academy of Fashion Design.

Skal du være med?

For 10. år i træk er tilmeldingen i gang til årets Ung Akademi. Vil du lære og prøve kræfter med mode-verdenen og dens krav? Har du hvad der skal til for, at få din vision igennem og fremvise den ved den store afsluttende opvisning?

Siden 2013 har over 100 unge, både piger og drenge, mellem 13 og 18 år gennemført forløbet på skolen i samarbejde med ungdomsskolerne fra kommunerne rundt omkring København. Fra sæsonen 2019 har Københavns Mode- og Designskole fortsat programmet alene grundet den store interesse.

Årets tema offentliggøres ved starten af forløbet. I 2017-18 fejrede vi Huset DIOR´s 70 års jubilæum og brugte designerne igennem tiden som inspiration. Vi besøgte den kæmpestore udstilling i Paris og mødte det fantastiske håndværk og historie bag huset.

I 2018-19 var det den franske revolution og Marie-Antoinette der blev brugt som hoved-tema. Naturligvis blev vi budt indenfor i Kongernes private lejlighed i Versailles på privat rundvisning inden turen gik gennem parken og retur mod Paris.

Og i 2021-22 var det den store udstilling om Thierry Mugler på Musée des Arts Décoratifs i Pars der var omdrejningspunktet.

Om du vil lave Haute-Couture, street-wear eller noget andet, det bestemmer du selv. Det er din fortolkning af temaet, design-proces og udvikling der er vigtig for os.

Designprocess og kollektionsopbygning. Københavns Mode- og Designskole. Copenhagen Academy of Fashions Design.

Hvad lærer du?

Du udvikler din kreativitet igennem de forskellige processer som en designer står overfor; kreativ research, moodboard, silhouette- og volume-research, skitse-proces, materiale-sourcing, kollektions-opbygning og de tekniske sider hvor du skal lave dine egne mønstre og selv sy dit outfit med de rigtige finitioner i samarbejde med skolens dygtige undervisere. Du skal regne med, at blive udfordret fagligt og håndværksmæssigt.

Desuden er der det historiske udbytte ved studieturen, hvor vi besøger udstillinger osv. Du kan læse om studieturen længere nede.

Forløbet er krævende, der er mødepligt til undervisningen og det er kun færdige outfits der vises til den afsluttende påvisning!

 

Studietur

Inden vi når så langt som til opvisningen er der igen mulighed for en 3-dags studietur til Paris. Normalt flyver vi ud torsdag aften og kommer hjem søndag aften. Studieturen er ikke obligatorisk men vi anbefaler, at du deltager. Der kommer meget mere information vedr. studieturen når forløbet starter. Prisen ligger på ca. 3600,- (Inkluderer alt, udover et par måltider og det stof/materiale du køber)

I Paris besøger vi tema-relevante udstillinger på museerne eller i modehusene samt leverandører til Haute Couturen og så går vi på jagt i de spændende store stofhuse og engros-steder efter stoffer og alt hvad du skal bruge til din silhouette.

Vi har tidligere besøgt steder hvor der produceres silkeblomster, trylles med fjer, plisseres i alverdens materialer og tilmed en af Chanels hovedleverandører af stof til Haute Couturen.

Hvem ved hvem vi skal besøge næste gang?

Opvisning

Den store opvisning løber af stablen i løbet af april eller starten af maj. Her er du på cat-walken i dit eget design, make-uppen er lagt og håret sat af professionelle stylister. Naturligvis sørger vi også for fotograf der kan tage masser af billeder. 

Vi samarbejder med et flot og stort sted inde i centrum af København, der kan rumme masser af mennesker. Opvisningen forløber som under mode-ugen. Du inviterer dine gæster; familie og venner og de bliver seatede som ved en rigtig opvisning.

Når showet er overstået inviterer skolen på en champagne-reception, hvor du har mulighed for at vise dit arbejde frem.

I maj 2022 efter 2 år med pandemi var det fantastisk endnu engang at kunne byde velkommen til over 150 gæster til den afsluttende opvisning..

Årets Stjerneskud

Måske er du det næste Stjerne-skud? Prisen Årets Stjerneskud tildeles den deltager der har udmærket sig og som har ydet en ekstra indsats.

Prisen tildeles ved den afsluttende opvisning af mentorerne der har fulgt forløbet og deltagerne fra starten og følges af et ekstra diplom, ligesom Stjerneskuddet inviteres tilbage det efterfølgende år for, at overrække titlen.

Tidligere stjerneskud;

2022  Rosemarie Stelling

2021  Asta Misfeldt

2020  Aflyst grundet Corona

2019  Kirstine Livbjerg

2018  Sarah Ziegler Bielefeld

2017  Clara Marie Thorngreen

2016  Caroline Higgins Overskov

Årets stjerneskud, Ung Akademi. Københavns Mode- og Designskole

Hvad siger de tidligere deltagere og forældrene?

Simon Carlsen, Ung Akademi 2018-19

"Ung Akademi har både været en sjov, spændende og lærerig oplevelse. Forløbet har lært mig hele processen du går igennem når du skal kreere et design, alt fra inspirationsteknikker til mønsterkonstruktion og til selve sy-delen. Dt har været en oplevelse med fart over feltet og fantastiske lærere til at hjælpe en gennem hele processen. Ung Akademi har både vist mig hvor frusterende det kan være at designe og sy, men også hvorr fantastisk fed en oplevelse det er at se sit endelige resultat som man har lagt tid og kræfter i på podiet."

Rosa Irsøe, Ung Akademi 2016-17, 2017-18 og 2018-19

"Jeg har været med i Ung Akademi tre gange, hvor alle tre gange har været en fantastisk oplevelse. Lærerne har givet mig god undervisning i de ting vi skulle lære. De har også givet mig frie tøjler til mine kreationer og har hjulpet mig med at forbedre mine visuelle færdigheder."

Martin Song, Ung Akademi 2018-19

"Jeg oplevede Ung Akademi som et spændende sted med masser af søde mennesker. Jeg er endelig gået i dybden og har lært en masse om mode og design som altid har været en stor del af mig. Jeg vil stærkt anbefale at starte på Ung Akademi, for dem der er interesseret i mode eller for dem der bare er nysgerrige. Der er mange søde lærere og igennem forløbet møder du mange spændende mennesker.

Sarah Ziegler Bielefeld, Årets Stjerneskud 2018, Ung Akademi 2017-18

"Ung Akademi på Københavns Mode- og Designskole har været en kæmpe oplevelse. Jeg har en drøm om at arbejde indenfor modebranchen, især med fokus på design-delen. Erfaringen jeg har fået fra Ung Akademi har kun hjulpet mig på vej i den rigtige retning og jeg har lært, at det kræver koncentration, disciplin og tålmodighed, at udvikle sig indenfor faget. Underviserne er superdygtige og har meget erfaring, hvilket virkeligt kan mærkes i deres engagement. Derudover har jeg mødt nogle fantastiske mennesker, som jeg fortsat har stærkt netværk med.."

Palle Kristensen, far til deltager i Ung Akademi

"Vores datter Clara Marie har været med på Ung Akademi med stor tilfredsstillelse for både hende og os forældre. Clara er efter hver kursusgang kommet gladere og klogere hjem, end vi har oplevet hende vende hjem fra folkeskolen. Vi oplever en datter der kan berette om engagerede kompetente undervisere, der har formidlet deres viden og glæde ved design i en grad, så Clara er blevet ret målrettet på sin efterfølgende uddannelsesvej. Hun har erhvervet sig viden og indsigt om designsproces, stofkendskab og håndværk, så hun nu er den første alle i hjemmet går til når noget skal repareres eller designes.

Udover det rent faglige har rammerne medført nye venner på tværs af kommunegrænserne og således har hun nu veninder på Frederiksberg og i Rungsted.

Vi vil gerne takke jer for jeres engagement og den mulighed det er at kunne modtage så kvalificeret undervisning for unge mennesker i jeres rammer. Og vi håber, at tilbuddet også vil være der i fremtiden for Clara og andre unge.  

Studio-view. Mode- og Designskole i København. Copenhagen Academy of Fashion Design

Kravene og det praktiske

Undervisningen foregår i vort store new-yorker studio på 5 sal. i Århusgade 88, København Ø. tæt ved Nordhavn Station hver onsdag fra kl. 17-20. 

OBS; Holdet er KUN for unge mellem 13 og 17. (Man må ikke være fyldt 18 inden forløbet starter)

Efter man er fyldt 18 er der andre muligheder på skolen såsom sommerskole. 

Holdet begynder i uge 43 (ugen efter efterårsferien) og fortsætter frem til jul. Efter studie-turen i starten af det nye år genoptages undervisningen og modulerne varer frem til ca. midt april.

Forløbet kan forlænges alt efter hvor krævende jeres designs er og vi er flexible i forhold til hvordan holdet arbejder. Opvisningen fastsættes og annonceres i løbet af februar 2023.

Deltager-pris for hele kurset er 3500,- 

(Prisen dækker undervisning og undervisningsmaterialer, samt alle omkostninger forbundet med opvisningen. Desuden stiller skolen redskaber og alt det nødvendige til rådighed.

Materialerne til jeres egne designs, såsom stof, tråd osv. skal i selv dække.) 

Da forløbet er krævende forbeholder vi os ret til, at foretage udvælgelse på baggrund af jeres udfyldelse af oplysningsskemaet forneden og jeres personlige motivation.

Vi gør opmærksom på, at der er begrænsede pladser og ikke alle kan deltage.

Betaling sker når din indmeldelse er godkendt og refunderes ikke, hvis du skulle springe fra. Skulle kurset blive aflyst fra skolens side, refunderes hele deltagerprisen naturligvis.

Har du spørgsmål bedes du kontakte skolen direkte.

Ja tak, jeg søger om optagelse

Alle dine oplysninger behandles naturligvis strengt fortroligt og bruges kun til statistik formål internt.

Når du trykker på indsend-knappen bekræfter du, at du har læst betingelserne for at deltage samt er klar over kursushonoraret på 3500,-

Kun ved aflysning fra skolens side refunderes kursuskonoraret.

Vi forbeholder os ret til, at bede om kontakt-oplysninger på en forælder hvis vi skønner det nødvendigt.

Har du spørgsmål, bedes du kontakte skolen direkte inden du tilmelder dig